COMPASS_Pancakes with pate and fresh spinach

Palačinke sa paštetom i svežim spanaćem

06 децембар 2016

Sastojci za palačinke:

2 jajeta
500 ml mleka
220 grama brašna
2 kašike rastopljenog maslaca
½ kašičice soli
½ kašičice šećera
Za filovanje:
2 pakovanja Comapass paštete
Šaka sitnih listova svežeg spanaća

Način pripreme:

1. U velikoj posudi pomešajte sve sastojke. Ako imate ručni mikser, možete umutiti testo sa njim – to će ga učiniti glatkim ili tući žicom ili viljuškom dok se ne dobije homogena smeša;
2. Zagrejte tiganj na srednjoj vatri i od dobijene smeše ispecite palačinke;
3. Palačinke namažite tankim slojem paštete i preko toga rasporedite sloj spanaća. Urolajte, isecite na komadiće i poslužite uz svežu salatu od spanaća, maslina, čeri paradajza i parmezana.

COMPASS_Bruschettas with caramelized onions and pate
Recepte

Brusketi sa karamelizovanim lukom i paštetom

06 децембра 2016

Da biste spremili karamelizovani luk: U velikom dubokom tiganju zagrejte maslinovo ulje. Dodajte luk i pržite na srednje jakoj vatri dok ne omekša i porumeni. Dodajte beli luk, sušeni paradajz, biber, timijan, šećer, soja sos i začinite solju i biberom. Dobro promešajte i pržite još 5 minuta dok se beli luk i paprika ne isprže. Ostavite luk na stranu da se malo ohladi.