Rižoto sa tunjevinom i limunom
Sastojci:
3-4 kašike maslinovog ulja
1 veliki luk, sitno isečen
2-3 čena belog luka, sitno seckana
200 grama pirinča
1/2 čaše belog vina
Oko 600 ml čorbe od povrća, vruće
1 limunova korica
Sok od 1/3 limuna
Limunski timijan
Peršun
2 konzerve Compass fileta tunjevine, oceđene
Naribani parmezan
Svež spanać za serviranje
Način pripreme:
1. U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje i pržite luk i beli luk. Dodajte belo vino i kuvajte na jakoj vatri dok se ne smanji na 1/3 prvobitne količine;
2. Smanjite toplotu na srednju jačinu, dodajte pirinač i promešajte, a zatim dodajte postepeno čorbu. Neprestano mešajte rižoto dok pirinač ne upije tečnost i dok ne omekša. U međuvremenu, dodajte limunov sok i koru, timijan i peršun;
3. Po potrebi dodajte još čorbe;
4. Kada se pirinač skuva, dodajte tunjevinu, iseckanu na sitne komade i nekoliko kašika naribanog parmezana. Dobro promešajte;
5. Pre posluživanja pospite parmezanom i listićima mladog spanaća.