Male palačinke sa paštetom
Sastojci za palačinke:
120 g belog brašna
prstohvat soli
200 ml svežeg mleka
1 jaje
40 g naribanog sira
2 kašike sitno seckanog peršuna
1 limenka Compass paštete
Povrće po izboru – krastavci, paprika, rotkvice
Način pripreme:
1. U velikoj posudi pomešajte brašno sa solju. U drugoj posudi umutite jaje i dodajte mleko. Izlijte smešu od jaja i mleka preko brašna i kašikom dobro izmešajte. Dodajte rendirani sir i peršun, pa promešajte;
2. Veliki tiganj namažite sa malo maslinovog ulja ili maslacem i zagrejte na srednjoj temperaturi;
3. U tiganj sipajte jednu po jednu kafenu kašiku smeše sa razmakom, onoliko koliko može da stane;
4. Pecite oko minut ili dok se na površini ne pojave mehurići. Pažljivo okrenite i ispecite na drugoj strani. Ponovite dok ne iskoristite svo testo;
5. Poslužite uz Compass paštetu i sveže povrće.