Omlet sa tunjevinom
Sastojci:
1-2 konzerve Compass tunjevine u sopstvenom soku
6 velikih jaja
1 kašika svežeg mleka ili vode
So i biber po ukusu
Maslac i maslinovo ulje
Sveža rotkvica, tanko iseckana
Tvrdi sir (rendani)
Način pripreme:
1. Umutite jaja i mleko (vodu ako nema mleka) žicom ili mikserom dok ne postane glatko;
2. Zagrejte maslac i maslinovo ulje u tiganju sa nelepljivim dno – vrlo je važno da koristite tiganj za koji se ne lepi hrana da biste dobili celi omlet. Koristite manji tiganj za deblji omlet ili širi za veći i tanji omlet. Od ove količine dobićete dva omleta srednje veličine;
3. U tiganj sipajte jaja i pržite ih nekoliko minuta na srednjoj temperaturi da se ne izgore pre nego što se ispeku. Pažljivo okrenite omlet velikom lopaticom i pržite drugu stranu još minut-dva;
4. Prebacite omlet na veliki tanjir i pospite tunjevinom, rotkvicom i sirom. Preklopite na pola, pospite narendanim sirom i poslužite.