Salata od kinoe i skuše
Sastojci:
50 grama sirove kinoe
Šaka brokolija, očišćenog
1 mala glavica crvenog luka, sitno seckanog
2 velike crvene paprike, sitno naseckane
1 kašika soka od limuna
2-3 kašike maslinovog ulja
So i biber
1/3 kašike korijandera
1 konzerva Compass skuše u ulju
Način pripreme:
1. Kuvajte kinou prema uputstvima sa pakovanja, a potom je ocedite;
2. Stavite brokoli u kipuću slanu vodu i kuvajte 7-8 minuta. Ocedite i ohladite pod mlazom hladne vode. Odložite;
3. U veliku činiju iseckajte šaku svežeg spanaća. Dodajte sitno seckanu salatu, crvene paprike, ohlađeni brokoli i nekoliko kašika kuvane kinoe;
4. Dodajte narezanu skušu i začinite maslinovim uljem, sveže isceđenim limunovim sokom, solju, biberom i korijanderom po ukusu.
* Dodajte manje ili više ribe, kinoe, brokolija ili spanaća, zavisno od vašeg ukusa.